View Single Post
Old 20-06-2011, 10:09 PM   #35
ELEKTROIVO
Member

ELEKTROIVO's Avatar

Default Re: MIC preamp -Zamena LAMPE pitanje??

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Znaci, ti bi i u ovakvu konstrukciju stavljao dve "iste" lampe razlicitih proizvodjaca!?

http://en.wikipedia.org/wiki/Push%E2%80%93pull_output

Nemam nista protiv, demokratija je, svasta ljudi rade, samo to bas nije neki savet za (javni) internet.

Elektronske cevi se ne uparuju da bi zvucale isto u razlicitim kanalima, nego da ne bi pravile probleme u konstrukcijama kao sto je, recimo, Push-Pull izlazni stepen, gde za jedan kanal trebaju dve iste elektronske cevi, recimo. Sve to zavisi od konkretne konstrukcije, drugim recima.

Ili nemoj toliko generalizovati ili budi precizniji.

pozdrav

bogi

čovjek je postavio pitanje smije li staviti lampe različitih proizvođača u svoj PREAMP (dakle, u jedan kanal jednu lampu, a u drugi drugačiju)

naravno da mi nebi palo napamet mu reć da se to može u PP stage-u.

Sira je lijepo razumio što sam bio napisao. Jedino je malo pogriješio oko biasiranja (govorim o biasu na gitarskom pojačalu). Naime, bias je u pravilu izveden tako da se može podešavati struja mirovanja za obje grane istovremeno, ali neka pojačala imaju i balance koji služi ovome što je Sira rekao, odnosno da se mogu izjednačiti struje koje teku kroz pojedinu granu (ukoliko lampe nisu baš najbolje uparene). balance kontrola je podosta česta modifikacija na gitarskim pojačalima, ali da me se nebi krivo shvatilo, nemože se to ugraditi baš u svaku topologiju izlaznog stage-a

Last edited by ELEKTROIVO; 20-06-2011 at 10:28 PM.
ELEKTROIVO is offline   Reply With Quote