Re: Alesis, Novation, M-audio...
Video sam u oglasima da neko prodaje polovan Akai Miniak... to ti je apsolutno ista stvar kao i Alesis Micron samo bolja izrada + gooseneck mikrofon. Ako mene pitaš, ukoliko ga čak i polovnog prodaje po punoj ceni, to je verovatno najpametnije uloženih 300€ u ovom trenutku.
Ali u globalu, nezahvalno je pričati jer klavijature koje si naveo su poprilično različitog cenovnog ranga... npr... Xiosynth (ako uspeš da ga nadješ bilo gde jer je prestao da se proizvodi), Micron i Venom možeš da kupiš za iste pare kao jedan Virus TI ili Nord Wave.
Ja sam imao sličnu dilemu i završio sam sa Waldorf Blofeldom i Akai Miniakom. I, evo, već pola godina kasnije, nemam utisak da sam pogrešio u izboru, ako ti nešto znači.
M-Audio Venom je jako čudna sprava, jer koliko sam ja upućen, tu zapravo imaš semplove raznoraznih analognih klavijatura sa kojima manipulišeš, tako da nije baš čista VA sinteza u pitanju. A na sve to, kvalitet izrade M-Audio klavijatura je makar meni uvek bio takav da ma kakav synth da urade kvalitet izrade bi me odbio od njih.
Ali u principu, ne bi bilo na odmet da navedeš šta već imaš od opreme i koji žanr muzike planiraš da radiš?
Last edited by wladymeer; 20-06-2011 at 07:26 PM.
|