Quote:
Originally Posted by DaBear
1. retko kad ce te ulozene pare da se isplate / vrate
2. Koga god znam da je to radio (puno njih) - bio je nezadovoljan rezultatom
3. Ima i kod nas ljudi koji to mogu da odrade, ukoliko...
4. ..se ne poseduje Izotope Ozone 4 (koji je KOMA) ili nesto slicno....pa sve odraditi u domacoj radinosti!!
|
1. klijent placa
2. prvo iskustvo sa Brian Gardnerom lose,ali je nakon zalbe uradjeno vrhunski...
Nakon njega koristim jednog inzenjera iz Evrope i prezadovoljan sam rezultatima... To sto on uradi ne moze niko sa softverskim plug-inovima i sl... Cuje se mast, da izmedju ostalog provuce i kroz pravu tape masinu itd...
4. Sada cu najverovatnije sam uraditi master, sto ce biti sasvim ok za Srbiju, ali ne na nivou "mog" inzenjera... jer nemam sobu ni monitore za mastering... ni vrhunske analogne sprave za mastering... ni iskustvo kao sto on ima... a i radio sam na traci mesec i po dana, tako da ne mogu da je posmatram iz sveze perspektive kao neko ko bi je prvi put cuo...
da se vratim na 1.
Cak i da klijent ne placa,kada na nekoj traci radim oko 2 meseca ,a pri tom ne stizem da se vidim sa prijateljima, da izadjem uvece u grad i propustim treninge... tj. sve svoje vreme ulozim u to... onda zelim da iz te trake bude izvucen maksimum u post-produkciji...
i sta ti znaci ovo "...ima ljudi koji su spremni da salju muziku
iz nasih krajeva (i studija) na "mastering" u Ameriku." ?
Sta je poenta? Da zivim kojim slucajem u Svedskoj ili Engleskoj onda bi bilo ok da saljem?