View Single Post
Old 18-06-2011, 08:35 AM   #4
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: Lose iskustvo sa vrhunskim mastering inzenjerima

Nisam komunicirao uopste sa Chrisom, vec mi je mastered verziju poslao njegov asistent Tatsuya, koji je verovatno i radio master...

Saljem vec godinama trake na postprodukciju i znam sta mogu da dobijem u odnosu na ono sto posaljem... Ovoga puta sam sa nevericom slusao sta su mi poslali...

Evo i graficki kako izgleda wav od masterovane verzije:

Jel mozete da verujete da je ovo agresivna klupska stvar u jednom od svojih najjacih delova... RMS u ovom delu je -9.7.
Ali rekao sam im da je samo jacina da bi to bio mali problem, vec da ono sto je esencijalno uradjeno je lose...

Evo kako izgledaju masterovane verzije zadnja 2 miksa koja sam slao na mastering:

Audio semplove necu slati, jer nije uopste problem u losem miksu i sl...

A i bilo mi cudno... kako je moj manje poznati inzenjer iz Evrope zauzet narednih 15 dana, a meni se nudila opcija da angazujem Chris Gehringera odmah sutra, a posto sam tu priliku propustio onda za 7 dana... i to tako da sam dosao 2 dana kasnije na sajt i opet je bio dostupan tog dana,tj. juce... malo cudno da tako poznat inzenjer, jos iz amerike gde je mnogo vece trziste bude manje zaposlen nego manje poznat (ali takodje sa odlicnim kreditima) inzenjer iz Evrope...a cena je slicna...
Gianfranco is offline   Reply With Quote