View Single Post
Old 13-06-2011, 01:09 PM   #3
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Plate u filmskoj, TV i muzičkoj produkciji - najni?e

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
trgovina, ogromna "lista" potrosaca koja se uvecava iz dana u dan, visoka skola je neophodna da bi se moglo raditi (za razliku od proizvodnje hrane) relativno mala konkurencija (za razliku od medicine). A po mojim saznanjima lekara ima dosta, i plate (prosecne) im nisu fascinantne.

BTW, po mom misljenju farmacija je de facto vrh piramide moderne profesionalne medicine... skoro pa da diktiraju i sta ce se uciti na fakultetu.

pozdrav

bogi
+1, potpuno se slazem ! Znam za to iz prve ruke
A za farmaceutski faks ti ne treba neka grdna lova, ali da bi uopste usao u razmatranje za prijem na faks, treba ti dosta debeo novcanik - sigurno deblji nego za SAE.

Prosecna plata prosecnog farmaceuta u privatnoj apoteci, moze da ide i do 1000e mesecno... Drzati apoteku je takodje dosta unosno, ali ne uvek tako uspesno. Znam za dva slucaja zatvaranja apoteka i jedan slucaj uspesnog razgranavanja lanca (Prima apoteka, npr...) U jednom od tih neuspelih slucajeva, plate nisu bile mesecima isplacivane radnicima, a apoteka je posle visemesecnog loseg poslovanja - zatvorena.

Nekad treba imati i malo srece. Visoka skola moze samo da bude jedan od faktora uticaja na tu "srecu" - ne znaci obavezan uspeh ni u jednoj grani privrede - pa ni u muzici.

Last edited by psionic; 13-06-2011 at 01:21 PM.
psionic is offline   Reply With Quote