View Single Post
Old 13-06-2011, 01:06 PM   #30
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Sinteza i procesiranje kickova

Quote:
Originally Posted by izba View Post
HI Shiva..
Shiva nije na forumu, koliko znam - banovan je, kao i podosta ljudi, koje je zanimala muzika i izrada iste, ali posto su bili prepametni ili preglupi za kriterjume ovdasnjih moderatora, zabranjen im je pristup.

Quote:
Zatim neko vrijeme cubase 5 od kojeg sam odustao.

(jer nije još izašla verzija koja radi bez krčenja kanala)
Proveri da li si podesio da cubase 5 koristi ASIO drajver. Povecaj latenciju na drajveru na nekih 256 semplova. Ni jedan Cubase ne krci, vec ti je Ableton automatski setovao ASIO drajver.

Quote:
Pa bih ovom prilikom postavio par pitanja kao što su : Kako da postignem dinamiku mislim na kick bass i perkucije kao što to radi ekipa iz pretežno Sanaton rec kao što su Purosurpo,Zoolog,Procs,Zalabim itd..

Mislim ja dobijem određenu dinamiku igrajući se ili putem sidechaina ili paralernom kompresijom trashold itd..probao sam i ping pong delay podijeljen na visoke i niske freq i opet to onda zvuči prešminka kao ajja nema tu prljavu boju..Eto to za početak unaprijed hvala ..
Ne znam kako bih ti pomogao sto se ovoga tice, sidechain, Equalizacija, mozda neki saturator na basu ili kiku... Nemoj mnogo gusiti sa limiterima i kompresorima...