Quote:
Originally Posted by Inovative_kg
Ekstra, to je ono sto mi je trebalo, hvala puno ! Reci mi samo jos par stvari.. Kojim SHAPE-om je prema tvom misljenju najbolje snimati bas ? Gledao sam ono uputstvo sa njihovog sajta i tamo je preporuka SHAPE 2 za bas gitaru, cini mi se da je kod vas na onom threadu bio potpuno drugi odabir ili se varam ? Naravno, moje pitanje ne znaci da vremenom necu naci svoj omiljeni shape za sve itd, no opet je vazno cuti iskustva drugih ljudi  .. I jos jedna stvar.. Koji ste kabal koristili prilikom snimanja basa ?
Pozz 
|
Ti SHAPE-ovi su u sustini fixne pozicije eq-a,i dvojka je sama po sebi napravljena bas za bas, mada nekada legne i nesto drugo.Ja sam u 90% slucajeva koristio dvojku,mislim da je tako bilo i kada smo snimali one semplove koje sam okacio.Ako pazaris U5 dobices i knjizicu u kojoj je tacno nacrtana frekventna karakteristika svakog SHAPE-a pa ce ti biti lakse da se odlucis za neki prilikom usnimavanja.Kabl koji smo koristili je bio neki obican Klotz mada bi nesto bolje sigurno jos bolje i zvucalo.Jedina muka sa U5 je sto kada kupis jedan,hoces jos jedan

....zaista mislim da se nikada neces pokajati ako ga uzmes a treba ti za studio,za uzivo je vec druga prica.