Ljudi, ovde se u poslednjem periodu svi bave svime osim osnovnom namenom ovog foruma, razmenom znanja, mišljenja i iskustava u oblasti audioprodukcije. Jedna cifra ljudi proziva, druga traži pravdu i diže bune, gomila ljudi kulira, a poneki se još uvek pokušavaju razložno razabrati u svemu tome i objasniti neobjašnjivo ljudima koji zapravo ne žele da im bude objašnjeno, već su svoje rekli i očekuju da svet zbog toga stane. Ja lično nemam želju da ispravljam krive drine, i udaram klinom o ploču, ali mislim da imam ideju kako će stvari moći da se postave na svoje mesto. Trenutno sam van zemlje na odmoru, daleko od interneta, ali čim se vratim, predložiću administraciji nov kodeks ponašanja i generalnog funckionisanja foruma, koji će ipak oštrije sanckionisati svaki offtopik, aproksimacije i generalizacije u komunikaciji na forumu, jer su to mahom uzročnici vaskolike sile polemika i potpuno suvišnih, jalovih i šupljih debata koje pune stranice ovog foruma, dok se poneka korisna i veoma sadržajna tema jedva i vidi. Suština je da će teško ljudi koji su ovde svaki dan sagledati ceo značaj foruma, jer ne uzimaju u obzir armiju čitalaca foruma koji nisu čak ni useri, već samo sede i čitaju, o čemu mi to baljezgamo. Oni su već potvrdili smisao postojanja foruma, jer brda ljudi ovde IPAK svašta nešto nauče i vide, i dobiju smer razmišljanja, koliko god gomila ozlojeđenih sujetnih i pre svega dokonih ljudi, osporavala. Do skorog viđenja,
Josif Visirjonovič Arthur