Re: Sta je to sto stavite na SIROV VOCAL da bi zazvucao??
Sa sjeckanjem se slazem, i ja isto "serija REZI ME" haha, i fade out in sto se tice glasa na audio kanalu. aa dalje po kanalu ko da nikad nemam isti princip. sve zavisi koga snimim i sta mu glas trazi, verovatno ne uradim svaki put ok, jbg. al ono drzim se da se razume sta peva i da je covek konkretno u mixu i u centru, jer pola snimaka danas ne razumem pola reci sta neko peva jbt dok ne nadjem text na netu.
svidja mi se waves renaissance vox, eq zavisi ima ih vise, compresor cak stavim onaj od cubesa, od reverba impulsi sa altiverb6 najvise. aa diley ne znam sta bih koji je naj. to me vecno zeza. mada ne volim ga uopste al traze neki vokali ga. i ima jedan dobar novi plug u kojem je sve i gate i com, i eq, hall , dilej zove se izotope Nectar.
i naravno bas ova tema volio bih da kaze neko jos nekih plugova koje je primetio da od glasa prave probojnost i da zvuci, jer ni ja nisam isprobavao sve, ono nista previse a mislim da bi trebalo jos svasta da se glas utopli, i izadje mocno na snimku. osim naravno prvo dobrog usnimka bez kojeg nista. dobar mic i dobro predpojacalo.
Last edited by branoy; 31-05-2011 at 07:17 PM.
|