Quote:
Originally Posted by tmbz
poz Gregor
"malo" kasnim sa pronalaskom ove teme 
bas sam neki dan sa frendom pricao o tome kako 1605 svi tracks zvuce identicno i salili se kako taj koji im radi mastering ima 1 'umek' preset koji samo klikne kad mu stigne neki track od njih  )))
moje pitanje je, da li label insistira na bas takvom (pricamo o 1605) masteriranju ili ti ostavljaju malo slobode kako ces to uraditi ?
daleko od toga da mi se ne svidja kako zvuci, samo kazem da bih njihov track prepoznao 1 medju 100 zbog specificnog masteringa.
poz
|
Kod 1605 imam potpunu slobodu da napravim kako hočem, i (LOL) nemam nikakav preset....svaki track radim posebno...jedina stvar koju sljedim je nki generalni"loudness".
Kad dobijem mikseve za 1605 (ili bilo kog drugog) , slu?am jih kod sebe, ako mi ne?to "ne ?tima" , predla?em ispravke u miksu.
Kad zavr?im sa masteringom, uvijek ?aljem master prvo u potvrdu artistu, tek kad je potvrdjen ide do label managera.
Inače radim jo? za puno drugih techno labela, i ne radim nikakvu razliku medju niima...tako da si verovatno čuo jo? mnogo drugih traka , koje su masterovane sa istim "presetom"....
Pozdrav,
Gregor