View Single Post
Old 31-05-2011, 07:34 AM   #50
djovan
Junior Member

Default Re: Control room problem s podom

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Te letve koje si napravio su jednakog razmaka, dobro pročitaj link koje ti je dao Eomsy, sve piše, možeš da pročitaš i postove gore dole.

Imaš dati sekvencu od 128 pozicija (počevši od pozicije 0) te možeš da vidiš da imaš binarni kod 0-nema letve i 1-ima letva, i po kodu stavljaš letve npr. 0001101111000010001111 na pamet.

A između svake 0 i 1 još ukalkuliraj razmak po 5-10mm jer tamo gdje če bit npr. 1111 skupa neka ima transparenca/perforacija oko tih pomenutih 5-10mm da zvuk dođe i do absorpcije od pozadi a tamo gdje je 0000 možeš isto staviti još + 5-10mm zazora da se izračunata MLS sekvenca održi i kod 0-nula.
Na znam, da li sam dobro objasnio, nije mi to materinji jezik pa...

Kao Boggy kaže (ne Baggy!!!) na kraju izgleda takav amplitudan binarni MLS difuzor kao "pogreška".
Koliko sam ja shvatio, simetrija je bitna! a preko svih panela u krug raspalim letvice a ne samo izmedju crnih naravno po nekome redu, posto mi je stol na sredini jednog zida a iza ledja mi je puni zid na tome zidu odredim sredinu da napravim simetriju. Naravno letvice zabijem i brojim od lijeve strane do sredine (te koju sam odredio) onda od desne pa opet do sredine?
Uh malo sam zakompicirao valjda cete razumjeti...
Prostorija mi je isto neuobicajena prije svega dole su plocice sto nevalja, evo slika,
e jos bi mi recimo trebao raspored ono 0 1 1 1 to sam svatio i ispravicu onaj sto sam uprskao nije mi problem.....a raspored nemogu imati dok nemam mjeru kolko mi ukupno treba letvica ili ja tu grijesim ima sablon kako ide 111000110 pisem napamet pa dokle dodjes stim da napavis tako i na suprotnoj strani...
sorry za boggy!!
Attached Images

Last edited by djovan; 31-05-2011 at 07:57 AM. Reason: sliku zaboravi
djovan is offline   Reply With Quote