View Single Post
Old 31-05-2011, 12:47 AM   #9
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: TOP 10 najkori?tenijih pluginova

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Kako dobiti prljavstinu sa Glue-om? Mozes da das neki tips kako ga ti koristis? Jel ga koristis i u druge svrhe osim kao bus kompresor?

Mogu ti reći da ga najmanje koristim kao bus kompresor, sad sam u fazi "Nema kompresije na stereo busu"

Ali meni zvuči puno bolje na cijelom miksu od recimo Waves SSL kompresora.
Puno transparentniji, isti glue kao na SSL-u ali bez su?avanja stereo imid?a kao kod Waves SSL-a ?to mi je najveća zamjerka Wavesu.

Koristim Glue na svemu. Fantastičan je kad treba ukrotiti nekakve synth padove koji osciliraju, paniraju lijevo-desno, mijenjanu filter itd.Ima? preset, mislim da se zove ne?to kao Tame those keys, to je genijalno. Takve stvari koje treba dr?ati pod kontrolom nisam jo? čuo niti jedan drugi kompresor da napravi sa lakoćom.
Super transparentan i punchy na grupi bubnja, kad ga gurne? sa sporim atakom i brzim releasom na snare-u i uz namje?tanje Range-a i Clipa, mo?e? dobiti stvarno onaj prljavi snap na snare-u skoro kao na analognom kompresoru. Na redukciji od -15db pumpa ko blesav ako to ?eli? ili ga ne čuje? da i?ta radi ako to ?eli?. Sa ultra brzim atakom i auto releasom 10:1 dobije? limiter varijantu koja zvuči odlično na lead vokalu.

Ima mix button da mo?e? raditi paralelnu kompresiju itd.

Meni je to apsolutni broj jedan kompresor