View Single Post
Old 30-05-2011, 06:17 PM   #6
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: TOP 10 najkori?tenijih pluginova

Pa evo malo rekapitulacija.
Fab Filter EQ i Fab Filter Limiter su veliki favoriti koliko se da vidjeti.
Waves SSL je popularan,Lexicon PCM, The Glue, Waves Supertap, Echoboy su blizu.

Za?to su ba? ti pluginovi najpopularniji pitanje je sad.

Pa eto meni recimo je Fab EQ favorit jer je jednostavan a moćan,ima i analyzer koji je koristan, Fab Limiter mi je najbolji limiter jer je najtransparentniji i vrlo jednostavan, Waves SSL ima odličan GUI i radi bez gre?ke i lijepo ga je gledati, Lexicon je Lexicon,
The Glue je meni najbolji komp jer je najtransparentniji, jednostavan i klasičan dizajn,a mo?e? dobiti i prljav?tinu ako ?eli?, podsjeća me na Crane Song opremu po načinu razmi?ljanja, Waves Supertap jer je jednostavan i radi delay bez problema, mo?e se dosta mijenjati parametara ako to ?eli? a ako ne , samo upali? i super, Echoboy je već kompleksniji ali ima stvarno analogni sound chorusa.

Eto to su moje neke impresije ovako na brzinu.
Meni je bitno da je jednostavno, dobro i da radi to ?to pi?e da radi i da ne moram na tečaj u večernju ?kolu da bi stavio delay u tempu

?to se tiče ekvalizacije, meni je to sve manje-vi?e isto, bitno mi je da stvarno re?e 32db na 30hz,a razlike u plugin ekvalizaciji su isključivo u različitim curve setinzima, ali parametrički EQ rade isto, razlika je u izgledu i funkcionalnosti.

Kompresori se već čuju razlike u soundu jer to su ipak dinamički procesori pa su puno zahtjevniji,ali ka?em opet svatko po svom ukusu.

I način kori?tenja ljudi je različit.
Daj dvoje ljudi isti kompresor na istom kicku i zvučat će drugačije kad zavr?e sa poslom.
To je tako, ljudski faktor je ipak najbitniji.