Thread: Analog summing
View Single Post
Old 29-05-2011, 11:26 PM   #8
File
Senior Member

Default Re: Analog summing

Evo upravo probavam...
Nai?ao sam na problem - dosta velik, ne razumijem uopce kako da to objasnim...
Poku?avam znaci vec jednu gotovu produkciju (s kojom sam dosta zadovoljan) provuci kroz taj mackie mixer da vidim hoce li biti bolje...ok grupirao sam sve i izvukao van i to snimio...naravno da je level manji nego ?to je unutar nuenda jer ide na line in etc....
Znaci kad usporedim npr gitaru ili bubanj direktno iz kompa i ovaj zvuk ?to sam snimio preko mixete je identican....ali kad provucem sve kroz mixer...i kasnije taj kanal podignem do levela kako je bilo i sve prije mixera...i pustim ga kroz master kanal na kojem je mastering...ovo kroz mixer je ne?to sasvim drugo...ne mogu ocijeniti ni jeli bolje ili lo?ije (u ovom slucaju je lo?ije jer ka?em vec je produkcija gotova i bio sam zadovoljan s njom, ....a sad je lo?ije jer su omjeri instrumenata totalno drugaciji, a ne razumijem za?to)..dok kad 'rekao sam' uspoređujem instrument po instrument sam mi zvuci identican, pa cak i preko mixera malo topliji...u cemu je problem...da li je to normalno...i dali jednostavno od pocetka moram raditi preko mixera a ne sad zvuk koji sam napravio vec i prilagodio unutar nuenda sad da ga teram van...ali i dalje mi nije jasno....sve je na nuli, koliko znam samo bi trebao dobiti vi?e headrooma i vi?e detalja...za?to su omjeri instrumenata totalno drugaciji? i cini mi se da ima dosta vi?e low enda????
File is offline   Reply With Quote