Quote:
Originally Posted by Surfer
Original 1073 je original 1073 i ni?ta ne mo?e zvučati isto.
Da mo?e, već bi ga 100 puta napravili i prodali ljudima ali NE IDE !!
D?abe ti najnovija tehnologija kad im je vrhunac dostignuća POKU?AJ emuliranja uređaja starog 50 godina.
Ne ka?em da je novo lo?e, ali ne mo?e biti isto dobro kao staro jer jednostavno NE MO?E. NE IDE.
?to se tiče ovih usporedbi EQ-a, zna? i sam da su te usporedbe bezveze.
Jer zvuk SSL-a nije u jednom modulu EQ-a na jednom kanalu. Razlika je kad počne? raditi stacking, zna? i sam. Isto tako u kontroliranom okru?enju ja ću ti slo?iti koji god ?eli? EQ da zvuči kao bilo koji drugi i nema ?anse da zna? koji je koji isto kao ?to ni ja sam ne bi pogodio koji je koji.
|
pa opste je poznato i da sve vintage sprave zvuce razlicito (nema dva da su ista)..razlog - godine, ostareli delovi, razne popravke / zamene i modofikacije...tako da nesto sa novim delovima nemoze da zvuci kao nesto sa starim delovima.
Pa jos ako se doda da su to sve subjektivne stvari i da isti pre-amo / eq / mikrofon zvuci razlicito u zavisnosti od sviraca / pevaca / snimatelja / sobe itd itd, zakljucak je da je potpuno besmisleno uporedjivati bilo sta !!!!
Za eq se slazem 100%, jer to je jedna od stvari za koju je vec mnogo puta dokazano da moze da se odradi ITB i da nema tolike razlike....