View Single Post
Old 26-05-2011, 03:59 AM   #30
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Neve 1073EQ za API system 500

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Mozes samo da se nadas.
I nisam video nikakvo hejtovanje, u pitanju je surova istina.... NEVE uvaljuje svoj EQ, bez kljucnih delova koji su ga cinili karakteristicnim... kritikovati to nije uopste lose.
Doduse, induktivnosti na feritnim jezgrima vidim da su stavili, svejedno nije dovoljno.

To je novi ekvilajzer, zvucace nekako, ne lose, naravno... ali nema veze sa 1073, i to jeste prevara.

pozdrav

bogi
Znaci nikako da se uhodam u ove trendove Kad nekad kazem da proizvodjaci lazu i filuju proizvode reklamama ne bi li ih prodali 100x skuplje, odma drva i kamenje po meni... Sad kad ih kao nesto branim - opet... Bas mi ne ide

Prvo, nisam mislio na konkretnu temu, nego na oblast novih analognih uredjaja vs vintage, gde takodje postoje razmirice, kao i analog vs digital. Greska je sto sam to ovde pokusao da proguram... A cinjenica je da mnoge te firme prave znatno jevtinije i losije uredjaje u poslednje vreme, prodajuci ih pod starim imenom i zaradjujuci na staroj slavi. Jednostavno sam mislio da ova sprava ne spada u tu kategoriju - da ljudi iz NEVE znaju sta rade... Ne posedujem dovoljno znanja da gledajuci ovu elektroniku zakljucim kako radi, ali mislim da retko ko i moze samo gledajuci u stampu znati da je lose. Mozda se udaljavaju od tog svog zvuka koji daje taj trafo, a pokusavaju da dobiju neki clean zvuk, sta znam... Svakako ne moze da se zove isto kao stari uredjaj, jer to nije! Ali opet, verujem da je sasvim ok... (Eh ta reklama...)

Last edited by psionic; 26-05-2011 at 04:03 AM.
psionic is offline   Reply With Quote