Sad videh tvoj post, procitah/preleteh prethodne postove. Posto sam jos uvek rob Acid-u kada se radi sa loop-ovima.
Probaj da (uzimanje ozbiljnije zvucne karte se, sto rece Boki, podrzumeva) kada odradis projekat extract-uj sve trake ponaosob u neki folder pa radi mastering u Cubase-u (kvalitet Sony-evih plug-inova odn. plug-ova koje nudi Sound Forge je mnogo losiji od VST varijacija raznih software proizvodjaca). Ovim ces postici malo veci kvalitet sound-a, vise punoce (pravilno koristeci ekvalizere i kompresore na odredjenim kanalima pocev od bass-a i ritam kanala), snimak ce biti "zivlji", "topliji", jedan kolega je tom metodom (Acid-Cubase) i kvalitetnim semplovima sa velikim uspehom izdao 4-5 techno stvari za strance.
Svaki kanal u Acid-u nazovi imenom koje tebi odgovara da bi se lakse snasao u Cubase-u da ne bi posle extract-ovanja imao nazive track 1, tracks 2, track 3, pogubices se

. Sam taj pocetak je dobar i za upoznavanje sa Cubase-om, mada...ako je elektronska muzika u pitanju razmisli o Ableton-u, skoro svi (95%) VST instrumenata, plug-inova, ce ti raditi isto kao u Cubase-u, a sam GUI u Ableton-u je vise user-frendly za elektronicare

.
Ovo za glasnost renderovanog signala, vidi prvo master regler na mikseru da li je dovoljno "na gore"

.
Uzmi, probaj, neku mp3 numeru neciju ubaci je u Acid pa izrenderuj u wma recimo i vidi da li je tisa od originala da bi video da li je do neke opcije u programu.
Mozda je i do integrisane zvucne, znaju biti bagovite sa raznim programima, zavisi koji je chip.
Pozz