Quote:
Originally Posted by starhunter
Inace, renderovani .wav file pustam preko Windows Media Player-a, ili preko Winampa, gde su podesavanja pretpostavljam tako namestena da bi svaki muzicki fajl mogao da se pusti, onako univerzalno. I upravo tu se manifestuje i lepo cuje koliko je tisi nego projektni.
|
E, čekaj, sad si rekao da je TIŠI nego projektni što nisi prije rekao ali sam ja pretpostavio da bi to mogao biti razlog.
Da li je tiši ili je nešto drugo, pitanje je sad.
Ali ajde prvo probaj ovo.
Dakle u Acidu pusti svoj projekt, dakle pjesmu koju imaš i zajedno sa projektom pusti renderirani file da sviraju zajedno.
Na renderiranom fileu okreni fazu i ako dobiješ tišinu dok sviraju zajedno onda ti je render iz Acida u redu i problem je definitivno negdje drugdje.
Pa ćemo onda dalje.
Quote:
@Surfer
Kao sto napisah, player ima svoja podesavanja koja su generalna, univerzalna, uostalom ostale trake pusta bez ikakvih zvucnih smetnji.
Nije mi najjasniji ovaj deo oko render-a u Real time-u? Sta bi to trebalo da znaci? Da se prave dve zasebne master trake pa da se kompariraju ili...? (nesto sasvim drugo)
|
Render u real timeu je kad je render u real timeu

Dakle, koliko traje pjesma toliko traje i renderiranje .
Ali zaboravi sad to.
Quote:
,,Nije baš jasno da li renderiraš na 44,1/16 bit u Acidu ili Wavelabu."
U Acidu su mi takva podesavanja, u medjuvremenu sam preko Wavelab-ove opcije Puncher nesto pojacao signal mastera i dobio na gruvu, medjutim, cuje se neko pucketanje, jako tiho i iritantno... Da li je to manifest zvucne kartice? Ako renderovanje definitivno nije ?
|
Da li u Acidu radiš na 44.1/16bit u projektu?
Ako je odgovor da, onda napravi ono što sam ti prvo rekao da vidimo da li je sve u redu sa renderom.
Ako je odgovor ne, i radiš na nekom drugom sampling rateu, onda ćeš morati i render napraviti na istom da usporedimo.
Nadam se da nemaš nikakav procesing na masteru jer to će biti komplikacija.