View Single Post
Old 21-05-2011, 08:20 PM   #3
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: jel mi mo?e neko pomo? oko konfiguracije

Quote:
Originally Posted by bornaa View Post
e jebote sad win vs osx diskusija....ti si ispalio da je mozda razlika u cijeni zbog toga jer je osx tolko napredniji i bolji a nisi reko ni zašto...
Da ne bi smarao, evo samo par razloga:

1. OS X je bazicno BSD UNIX (meni je ovo dovoljno), i veoma mi je drago da postoji bas takav u ovakvom oblicju... ima i te kako razloga da bude skuplji od bilo kog opertivnog sistema koga proizvodi Microsoft. Dublju analizu "zasto?", ostavljam citaocu. Ako ne... tretirajte ovo kao moje licno misljenje
2. OS X je "soft real-time" operativni sistem, Windowsi su svi NO real-time, odnosno "general purpose operating system". O "rral-time" imas pomalo na wikipediji...
3. Daleko manje virusa i sigurnosnih rupa.
4... stvarno me mrzi dalje, edukacija treba da bude licni cilj.

Tvoji argumenti mi nisu najbitniji. Svejedno hvala...
Quote:
ja samo mogu rec ako citas vecinu rivjua i benchmarka widows 7 ubija na vise polja (cak i kod daw-ova) u perfromansama...
ne citam tudja iskustva (rivjue, bencmarke), nego radim svoj posao, pa iznosim svoja iskustva...
Pri tom jesam citao profesionalne analize operativnih sistema, ali njih ne mozes dobiti besplatno. Placa se pretplata.
Quote:
al mozda lažu pa trebam tebi vjerovat na rijec koji nisi dao nit jedan argument. ....
Pa... rekoh ti da to ni ne ocekujem od tebe. Nadam se da mi barem za to verujes. Iznosim svoje iskustvo, kakvo god da je, kao replika tvom iskustvu, zato sto ovo jos neko cita osim nas dvojice....

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 21-05-2011 at 08:50 PM.
boggy is offline