View Single Post
Old 20-05-2011, 01:37 PM   #16
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Tesko je samo tako odustati!

Ajmo redom... Kao prvo moj Mac je aluminijski, ne plasticni. Niti jedan drugi laptop nisam mogao kupiti u tim dimenzijama i tim performansama, kvalitetom izrade i OS-a. Izrazito sam zadovoljan i mene su osvojili s tim. End of story. Na njemu mi ne trebaju stress testovi ni nista. Jednosavno znam da on RADI. Izgled mi je kao dizajneru, ili opcenito osobi koja se bavi vizualnim umjetnostima dosta bitan. Dizajn nije samo izgled nego i funkcionalnost. Mac ima i jedno i drugo.

RuDAW je kad sam ga ja kupovao kostao manje od 100e vise nego u trgovini. Za tu lovu sam zaista dobio odlican komp, nisam se bavio stress testovima itd. Imao sam manjih problema koje sam lako rijesio zahvaljujuco Divineru. Pocnite malo cijeniti tudji rad! Nije mi bitno 5% boljih performansi? To je samo bonus koji dobijem kad kupim od njega komp, nikako presudna stvar. Mozemo to postaviti i ovako:

Svatko si moze sam izmiksat pjesmu amaterski, ne mora platit nista... Ljudi ce to popusit jer ionako ne cuju razliku i slusaju svaku glupost koja se snimi. Produkcija im je nebitna. Najbolje da se zatvore svi tonski studiji i cao. Bolje par tisuca kuna potrosit na firepod, sm58 x 10 i kraj price. Ili ne?

Sto se tice Xeona... Ti si vjerojatno radio na 8-core Mac Prou pa znas sto pricas ja jesam. Da, razlika je velika. Ne znam iz cega proizlazi ovo negiranje. Ja govorim iz iskustva, a ne gluposti koje citam po internetu. Koristio sam Final Cut Pro na svim Macovima i znam kako se ponasa na laptopu, kako na iMacu, a kako na Mac Prou. Ali vjerujte i dalje da je najbolje sklepat sam kako ti pada na pamet, igrat se stress testovima, popravljat, servisirat, i konfigurirat, optimizirat, gasit servise... Whateva.
Tomislav is offline