Quote:
Originally Posted by Matoree
necemo bas praviti nauku o sklapanju kompa 
|
Quote:
Originally Posted by bornaa
imas pravo....jos su jednostavnije 
|
Slozene su i to na vise razina.
Evo primjera.
Dvojba: lga 1366 vs 2011. Cekati ili ne?
lga 1155 vs 1366 ako moramo kupiti nesto odmah. hm hm hm?
Koje maticne na 1155 imaju bug?
Koliko ce mi dual channel sporije raditi u odnosu na triple channel?
Sto ako uzmem ram module razlicite velicine, koja ploca ce moci sa ispravnim parom raditi na punoj brzini, a trecim modulom na normalnoj?
Koliko je pouzdan RAID kontroler na toj ploci...? Koristi li ista CPU-a?
Podrzava li ta graficka MPE u novom Adobeovom suiteu?
Koji HDD ima bolje performanse za istu cijenu? A kako se ponasa nakon godinu-dvije koristenja?
Postoje li 64-bit driveri za ovu komponentu?
Ima li ova ploca TI firewire?
Kako se ova ploca ponasa ako su na njoj spojena dva SSD-a u RAID0?
Mogu li s ovim kontrolerom izvesti RAID0 + 1 polje?
Postoji li mogucnost instalacije OS X-a?
Koliko će biti glasan ovaj ventilator?
Jel postoji mogućnost da mi PCI zvučna na ovoj ploči stvara noise svaki put kad mi se optereti CPU?
Hoće li ova grafička biti dovoljna da prika?e interface od novih Wavesa?
...
Da, mo?e biti vrlo jednostavan posao, ako ste jako dobro upućeni.
Ako ne pratite redovito nove tehnologije, nemate veliko tehničko znanje o računalima, a ne ?elite potro?iti mjesec dana ?ivota na komp koji bi MOGAO mo?da bolje raditi, jednostavno kupite brand (HP, Dell, Apple ili na kraju krajeva ruDAW, koji ih često potuče performansama i cijenom).
To nije mistificiranje, to su činjenice. Nije jednostavno slo?iti komp koji će dugo vremena moći biti stabilan u radu, iskoristiti maksimum potencijala za performanse i biti pouzdan (da sad ne govorimo o tome koliko je bučan, hoće li brzo zastarjeti itd..). To govorim iz iskustva... Vidio sam kompove kupljene po dućanima koji su sastavljeni po gore spomenutom principu. Pa pogledajte samo kakvu je preporuku dobio autor posta - većina komponenti ipak nisu odgovarajuće. Ja sam imao sreću da su mi računala uvijek sastavljali zaista veliki znalci i znam da nikad nisu bili preplaćeni.