View Single Post
Old 18-05-2011, 09:21 AM   #79
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: RTS hoce pretplatu i za automobile

********** Član 81
Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu plaćanja radio-televizijske pretplate javnim
radiodifuznim servisima, u skladu sa ovim zakonom.
Vlasnici radio i TV prijemnika plaćaju jedinstvenu radio-televizijsku pretplatu u istom iznosu
na celoj teritoriji Republike Srbije.
Radio-televizijska pretplata (u daljem tekstu: pretplata) se plaća na radio i televizijske
prijemnike (u daljem tekstu: prijemnik) po domaćinstvu i na prijemnike koji su povezani sa
kolektivnim antenama ili priključeni na kablovski sistem.
Domaćinstvo, vlasnik dva ili vi?e prijemnika, izuzev prijemnika u motornom vozilu, plaća
pretplatu samo za jedan radio ili televizijski prijemnik na istoj adresi.
Hoteli i moteli plaćaju pretplatu na svakih deset soba opremljenih televizijskim ili radio
prijemnikom, a svako drugo pravno lice, vlasnik televizijskog prijemnika, plaća pretplatu na
svakih 20 zaposlenih koji su u stanju da primaju program.
Obaveza plaćanja pretplate nastaje od prvog dana narednog meseca od dana nabavke
prijemnika.
Sva fizička i pravna lica koja su vlasnici prijemnika du?ni su da prijave nabavku prijemnika
republičkoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa, a sa teritorije Autonomne pokrajine
Vojvodine i pokrajinskoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa.
Obaveza prijavljivanja prijemnika ili prijavljivanja promene adrese ili sedi?ta vlasnika
prijemnika, nastaje u roku od 15 dana od dana pribavljanja, odnosno nastanka promene.
U slučaju otu?enja prijemnika, raniji vlasnik prijemnika je obavezan da plaća pretplatu za sve
vreme dok taj prijemnik ne odjavi, uz izjavu da ne poseduje drugi prijemnik.

Znaci...niko ne placa tu pretplatu zato sto gleda rts nego samo zato sto poseduje radio ili tv aparat, ne mora ni da ga upali, dovoljno je da ga ima i mora da placa pretplatu...

... a sto se tice placanja te pretplate za automobile... oni koji imaju dozvolu malo duze setice se da je to vec postojalo ali samo nekih godinu dana pa su ukinuli... i tada su ljudi poceli da vade muziku iz kola pre nego sto odu na tehnicki ali... hehe... opet su morali da plate jer je objasnjenje bilo da mozes da imas muziku u kolima a to sto nemas to je tvoja stvar...

Sledece je ovaj veoma zagadjen vazduh koji ce oni nekim cudima da preciscavaju i onda ce jednostavno morati da naplacuju i potrosnju tog cistog vazduha i emitovanje stetnog co2... plucima... tako da cemo i mi jednog dana licno ici na godisnji tehnicki pregled gde ce nam meriti kapacitet pluca da bi videli koliko trosimo vazduha i zagadjujemo okolinu... a deca ce da idu 2 puta godisnje na tehnicki jer brzo povecavaju kapacitet pluca...

... i za sve naravno postoji komentar -