Quote:
Originally Posted by anap25
Mislim da si krivo razumio kako to ide. Neznam ko ti to uopce rekao ali imas potpuno krivo shvacanje procedure. 15 minuta testiranja?? Ajme meni..
|
Pricao sam o 15min testiranja za svaki komad pre pakovanja i transporta.
Quote:
Monitori se dakako preslusavaju i postoji kriticno preslusavanje ili testiranje ako bas hoces.
|
Da, znam.
Quote:
I to se doslovno radi mjesecima. Ali to se ne radi monitor po monitor.
|
Naravno, to sam i rekao.
Quote:
Imas prototip, imas mjerenja, imas dizajn, imas preslusavanja. Jednom ako pomenuti prototip zaista prodje "kvalifikacije" onda se ti nacrti salju dalje u tvornicu i svi se ostali zvucnici iz te serije rade po tim nacrtima od tog prototipa. Si razumio?
|
A ti?
Nisam ni imao problem sa razumevanjem... jedno je razvoj zvucnika drugo je testiranje svakog komada pre transporta u prodavnicu... TO je skupo i neostvarivo
Quote:
To je normalna stvar. Mozes da povuces paralelu kao sa master ili ti gold vinilom i onda se svi ostali rade po njemu.
|
Paralela je pogresna, zato sto u slucaju vinila sve dalje zavisi od kvaliteta materijala koji NIJE mehanicka konstrukcija i nije veliki problem imati konstantan kvalitet dok se ne "odere" kalup koji se koristi. Naravno da niko nece testirati svaki vinil koji izlazi jer su ISTI (ako je sve ostalo isto)
U slucaju zvucnika, "materijal" su nekakve mehanicke konstrukcije (drajveri) koji svaki za sebe trazi testiranje pre upotrebe jer su moguci komadi sa razlicitim karakteristikama IAKO su pravljeni po istom postupku... te ako na adekvatan nacin ne provere svaki ili ako ne koriste tehnologiju koja skart smanjuje na minimu... lako im se mogu desiti ovakvi problemi.
Quote:
Tako radi svaki ozbiljniji proizvodjac pogotovo necega sto se naziva high end monitor. Poanta svega je da u Adamu ocito nisu testirali ama bas nista.
|
Pa nisu ga mogli dizajnirati/razviti bez testiranja, preterujes
Quote:
Vidim neki Adamovi sljedbenici hoce marginalizirati problem i reci da se port noise kao ne cuje a dok se cuje onda se cuje u extremnim uvjetima poput uvjeta produciranja dance glazbe gdje je dublji kick kritican. To uopce nije tocno(iako vrlo bitno samo po sebi - zasto bi dance producenti patili zbog Adama???).
|
Nikad nisam ni rekao da je spomenuti port noise normalna pojava koju samo treba "ignorisati"
Quote:
Imas po raznim forumima hrpe ljudi od jazza do rocka gdje recimo sviraci bas gitare uopce ne mogu da se koncentriraju preslusavajuci svoju bas dionicu na Adamovim monitorima.
|
Na malo monitoring sistema se realno moze i cuti potpuno bass deonica, sa svim detaljima, i nikako ne na sistemima jeftinijim od 10kEUR i bez ozbiljnog akustickog tretmana...
Quote:
Nemojte popusiti foru da i skuplji proizvodjaci to rade i da je port nosie normalna stvar. Dakako da se javlja u extremnim uvjetima recimo dok monitor nafrljis na 90% cjelokupne snage itd. to je onda normalno. Ali dok slusas na monitoru sa 20% snage i sve prdi (kao na Adamima) onda je to konstrukcijska greska i to fatalna i sramotna.
|
slazem se od pocetka.. ako si uopste citao.
Quote:
IMHO totalna bruka. Citam na gearslutzu javi se covjek i tvrdi da mu monitori od 4000$ prde. Javi se ovaj iz Adama i kaze bez brige to je normalna stvar. Kretanje zraka i tako to. A na to ce covjek njemu : ali meni samo 1 iz para prdi tojest lijevi monitor prdi desni se ponasa normalno?!?!! Upss...
|
To nije normalno, po koji vec put.
Quote:
Da ne pricam o tome kako recimo mozes fino uzet jeftinije KRK ili cak behringer monitore koji dakako nemaju port noise 
|
Znam... to i nije neka revolucija, nemati port noise...
pozdrav
bogi