View Single Post
Old 16-05-2011, 05:35 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Moze li realno?

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ovo pitanje, koje je ovde postavljeno, je jedno od hiljada i hiljada na koje treba ili znati tacne odgovore (nauceno) ili izmisliti tacne odgovore (talenat), u toku svakodnevnog posla, kada vrlo cesto nema vremena da se kontaktiraju pomocnici, a pogotovo ne nekakav forum.
Moje mišljenje je da "tačni odgovori" naprosto ne postoje. To onako na osnovu nekakvog malog znanja koje mislim da posedujem, a i na osnovu iskustva.

@ugljesa:
Svaka pesma je priča za sebe, a pogotovo svaki izvođač. Sa velikom rezervom procenjujem ljude koji nude konkretne odgovore na uopštena pitanja. Ne postoje dobri i loši pluginovi, nema dobrog i lošeg reverba, kompresora, EQ-a. Svaki je dobar ako "legne". Pitanje je samo u šta treba da "legne".

I sad, ako neko uopšteno priča o "masivnoj matrici sa dosta basa i istaknutom gitarom"... šta da mu odgovoriš kad nemaš pojma da li je matrica već prošla kroz brickwall limiter, nemaš pojma kakav je karakter tih gitara, ne znaš ništa osim da je matrica "masivna" (pravi puno struje), a ne znaš ni kako čovek repuje Što reče Boggy - kakva pitanja takvi i odgovori.

A jebiga, može čovek da okači 8 sekundi "masivne matrice" i 6,5 sekundi repovanja pa možda i dobije neki smislen savet. Ako (iz bilo kog razloga) ne želi da kači fajlove... onda mu baš i nije toliko stalo do odgovora.

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Posebno imam averziju prema forumskim pitanjima koja imaju u opisu "hitno!"... jer nema nista hitno dok ne gori necija kuca ili je neciji zivot u opasnosti (ne daj Boze!)... po mom licnom misljenju.
To "hitno!" je najjača fora Ustvari, postoji još jača fora - kad se ljudi posle tog vapaja više nikad ne oglase u okviru teme, a ostatak populacije razvije silnu diskusiju. A najnajnajjača fora je kad thread starter kaže: "rešio problem, može close" i boli ga uvo da drugima objasni kako ga je rešio

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 16-05-2011 at 05:48 PM. Reason: "Ako (iz bilo kog razloga) ne želi da kači fajlove"
awacs is offline   Reply With Quote