View Single Post
Old 13-05-2011, 04:09 PM   #14
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: pitanje za cubase korisnike

Quote:
Originally Posted by loscolorados View Post
?ekaj zna?i meni ?e recimo transient designer radit na 64 bitnom win 7, iako nije on orginalno 64 bitni plugin, ako sam dobro razumio? Pa ono ule?em u novi komp, pa reko da uzmem i novi windows
Evo pokusacu ukratko:

Windows 64 (bilo koji - xp, 7, 2008, vista...) moze da pokrece bez problema i 32bit aplikacije. Cubase 5 moze da se pokrene kao 32bit aplikacija i onda prakticno nema razlike u odnosu na rad pod XPom 32bita. Svi plaginovi koji su radili pod XPom, radice i ovde. Moci ces da adresiras oko 3GB radne memorije za potrebe Cubasea (bez obzira na kolicinu RAMa koju imas u kompu)

Ako posedujes 64bit Cubase, stvari postaju malo drugacije - tu ces moci podjednako da koristis i 32bit pluginove, kao i 64bitne. Svi 32bit pluginovi ce se pokretati unutar posebnog Cubaseovog procesa (bitbridge)i tu mogu da nastanu razni problemi uglavnom sa starijim pluginovima. 64bitni ce raditi bez problema jer ne zahtevaju taj poseban proces, koji nije 100% kompatibilan sa nekima... Ovako ces moci da koristis citavih 128GB RAMa, tako da ako koristis velike banke, mnogo pluginova i slicno (jednom sam vec rekao da Omnisfera samo za otvaranje svog panela, potrosi oko 200-300MB), neces imati problema i iznenadna gasenja programa...

Sve ovo vazi za bilo koji windows, a specijalno, sto se nekompatibilnosti Windowsa 7 sa XPom tice, kazem, nisam naisao na nesto sto bi me zezalo u 7 a da lepo radi u XPu. Doduse, stalno updateujem pluginove, do sada i oni koji nisu bili prilagodjeni da rade 100% u windowsu 7, sada rade.