View Single Post
Old 12-05-2011, 08:02 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Adam A5X ikoji vufer?

Quote:
Originally Posted by Zeroo View Post
Znaci bukvalno sam u problemu,a nemam uslova da sredjujem prostoriju jer mi je to soba i za druge namene pa ne mogu da je nesto puno akusticki obradjujem.Boggy sta predlazete koje minimalne korekcije da odradim da kolko tolko poboljsam akustiku prostorije.Da li ce pomoci neki pokretni apsorberi ili slicno?Hvala unapred
Nekoliko vrednih clanova foruma su prilicno snalazljivo resavali svoje radne prostore i delili svoja iskustva sa ostalima, te ima par aktivnih threadova u pod-forumu "Dizajn i konstrukcija studija", neki su i na sticky.

Recimo, ovaj mi izgleda vrlo prihvatljiv po pitanju tretmana i cene: "Control room problem s podom"

A ima ih jos:
Eomsy-jev herojski "DIY Vocal booth & Control room?!"
Rhino-ove "Mobilne solucije?"
itd...

Potrosi bar mesec dana na iscitavanje postova... vise ce ti vredeti nego da bacas pare na subwoofere za koje ti trgovci NECE reci da ti ne mogu pomoci.

Pored svega sto sam ti predlozio a i mimo toga... predlazem ti i da potrosis vreme, strpljenje i volju na POZICIONIRANJE monitora i mesta za slusanje. Pravilnim pozicioniranjem monitora i slusaoca mozemo pronaci svojevrstan "sweet spot" gde ima najmanje brljotina koje soba pravi.

Pozicioniranje se najlakse radi mikrofonom i softverom za merenje... ali ako si strpljiv i JAKO dobro cujes, moze se to i na usi... jedino umesto jedno popodne (par sati u sustini, bez provera na sluh), samo na usi moras potrositi vise meseci, moras praviti male pomeraje zvucnika i cekati da ti se utisci slazu po nekoliko dana...

potrazi na forumu pozicioniranje... pisali smo vec (u Eomsy-jevom threadu ima i o tome)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote