View Single Post
Old 12-05-2011, 01:17 PM   #20
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: ASUS Xonar Essence STX + aktivni studijski monitori sa hi-fi stanovi?ta

Quote:
Originally Posted by gfx View Post
.......i bojim se da bi mi se umesto uzivanja u opustenom slusanju muzike, druzenje sa Adamima pretvorilo u agoniju lova na anomaliju koju ta kutija dokazano IMA.
....
Profesionalni monitori bi trebali biti (zvucno) vrlo detaljni i nemilosrdni, te je ideja o "uzivanju i opustenom slusanju muzike", uz profesionalni monitor, malo .... preterana.

Pre bi ti trebao zvucnik koji vec sam svira super, sta god da pustis na njega... ima i takvih zvucnika, koji "ulepsavaju"... i medju "pro" monitorima... doduse..... s obzirom na materijal membrane midwoofera... spomenuta ADAM serija bas to i nije.... mozda ona starija serija... P11 i dalje (ne prave se vise)... tamo mi se cini da je midwoofer bio sa nomex membranom, to je manje brutalno.

Ako clanove ne bude mrzelo, navesce ti koji su im monitori ulepsavali zvuk (a da su ih stvarno culi, a ne citali o njima na http://www.gearslutz.com).

pozdrav

bogi

p.s. pada mi na pamet Dynaudio... mozda da i njega poslusas... njihove su membrane od polipropilena... koji je tehnicki najmirniji materijal po pitanju rezonancija, ali zato i ne previse detaljan, kao sto su papir, karbon fiber, kevlar, glass fiber... itd. Cena malih Dynaudio profesionalnih monitora je prilicno prihvatljiva.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 12-05-2011 at 07:24 PM.
boggy is offline   Reply With Quote