Re: Preporuka za Auto
Nasao sam auto koji definitivno uzimam. To je PT cruiser. E sad mi treba savet od iskusnih oko delova.Evo o cemu se radi:
Majstor mi je rekao da na mom buducem autu treba raditi veliki servis, tako da imam sveze informacije za cene originalnih delova i postavicu ih dole. Ali pre toga imam jedno pitanje-Kada se saberu cene svih ovih delova koji su mi potrebni, iz ovlascene prodavnice, izadje oko 85000din, ili 850e!!!
Raspitao sam se i u nekim radnjama koji mi prodaju delove koji nisu originalni i tvrde da su iz nemacke i da odgovaraju takodje PT-ju (mada ja sumljam i mislim da je kina ili turska) u pitanju...elem ukupno svi ti delovi koji kao originalni kostaju 850e, ovde su 35000 din ili 350e. Posavetovao sam se sa nekim ljudima i vecina njih mi preporucuje originale, ali drasticna je razlika izmedju njih i ovih "neoriginala", pa sam mislio napraviti neku zlatnu sredinu..
Zeleo bih da mi preporucite (ko se razume) koji bi od sledecih delova MORALI da budu originalni iz ovlascene prodavnice, a koji bi mogli da prodju kao "zamena" to jest iz neke druge radnje.. Hvala unapred na pravim odgovorima (koji mi trebaju sto hitnije jer za koji dan treba da narucim delove).
Evo spiska sta mi je potrebno i cena originala:
zubcaasti kais -11,970
?paner zupčastog kai?a-19648 (hidraulicni)
roler sa nosačem 15163
roler trkač-6380
vodena pumpa-13767
dihtung vodene pumpe-683
PK kai? -1597
prednje pčočice 9757
zadnje plčočice 8071
filter ulja 1326
filter vazduha 1840
filter menjača 4300
P.S. Inace uzimam PT 2001god, automatik 2.0 benz. 127000 pravih, uvoz svajcarska.
Samo da podsetim da mi je ovo prvi auto, zato uzimam automatik, a posto sigurno necu prelaziti mnogo kilometara potrosnja mi nije problem.
|