Quote:
Originally Posted by Eomsy
Kuća jest starija, no ne toliko .. cca 30 god i slika drenažne cijevi (kako sada stoji) jest s podrumske strane, jer mi je kuća na kosini. Prizemlje i potkrovlje.
Kopam ja, kopam ... do Neuma  . Ajd definiraj "malta", misliš na malter?
|
Da mislio sam na malter
Quote:
To imam u planu ... a poslije varenu ljepenku, 2x3 mm ...
Tzv. čepasta folija, koja već stoji u pripremi  ... No prije toga, XPS ili drenažni stiropor, kao toplinsku izolaciju ..
|
Nisam nikad vidio drenažni stiropor i nisam neki građevinar ali prenosim iskustvo da bilo koji oblik bitumena (kruti ,tekući ...) rastapa stiropor.
Probaj pitati što još možeš staviti umjesto toga.
Quote:
A to mi je još brdo para ... kojih nemam .. nažalost  ... Mislim staviti kamenje, drenažnu cijev, pa zasipati kamenjem, pa čepastu foliju preko toga, te zemljom zatrpati ..
|
Ovo malo ne kužim gdje će doći čepasta folija?
Njena je funkcija da štiti od oštećenja , zato sam je ja naslonio na varenu ljepenku (točnije ja sam stavljao gumu koja se nanosi pinelom pa se stvrdne), da kada budem nasipao kamenje ne ošteti tu gumu i da je ne probije kako bi napravio put vodi.
Quote:
Kada se "zavari" ljepenka za zid, ostaje ti s vanjske strane folija kojom je ljepenka presvučena, a i ta ljepenka (koja je bitumenska) je u krutom stanju, pa ne topi stiropor ...
|
To sam već objasnio