LeXact - moja zapazanja:
Uploaded with
ImageShack.us
Gain - jako sirok spektar moguceg zasicenja. Totalni fuzz kad se odvrne do kraja te to ne bih preporucio
Gain structure - u donjoj poziciji je utegnutiji dok je u gornjoj nekako vise "brasunastog" tona ala neki stariji marshall.
Plexi - ovo setovanje salje ceo amp u pravi vintage crunch. Jako interesantna opcija kao dodatni lejer u gitarskoj traci, probajte.
PreEQ - Odredjuje koliki je loCut filter kao i sama gain struktura. Na Brighter setovanju definitivno ima vise gain-a.
Tonska sekcija -
Bass je suptilniji nego sto se ocekuje i odlicno vraca "mast" ako pre amp-a koristite TS plugin.
Mid kontrola ima direktan uticaj na kolicinu gain-a. Ako se odvrne dobija se prilicno "kutijast" i naporan ton koji je moguce malo ukrotiti Contur kontrolom ali ne preporucujem da se preterano siluje.
Treble dodaje onaj prijatan crunch u visokim srednjim i naglasava dodir trzalice sa zicom tako da je njegova upotreba stvar ukusa. Ako treble setujete ispod polovine gubi se na definiciji a ekstremna setovanja daju rezultat slican zavrtanju tone pota na gitari.
Contur kontrolise srednji zvucni registar kobinujuci kako Q faktor tako i samo frekfenciju (bar meni tako zvuci).
Boost - samo ime mu kaze sta radi
Power amp - Dosta utice na ton. Totalno je stvar ukusa. Za modern hi gain ga ne bih terao mnogo dalje od polovine jer u jacim setovanjima dodaje na saturaciji i "guzva" se u srednjim dosta. Dobra fora je da se recimo smanji preamp gain i a poveca power amp gain za neki maaaaaas'an crunch.
Amp kanali:
Yellow - Jedan od najlepsih clean-ova koje sam probao sto se tice simulacija. U zavisnosti od gain-a moze da se dobije zvuk od funk-a do odvrnutog bassmana. Jako lako odlazi u brake-up tako da oprezno sa njim

Dinamicki je izuzetno osetljiv.
Blue - Crunch kanal ... ne dopada mi se. Nit' smrdi nit mirise. Lepsi crunch dobijem od napanjenog clean-a i mirnog lead kanala nego od ovoga...
Red - Lead kanal. Ja ga koristim po default-u za hi gain ritam boju sa setovanjima kao na slici. Nekad koristim cist amp sa preEQ-om na brighter setovanju ali uglavnom stavim TS-a (tube screamer) pre amp-a i koristim bas ova setovanja sa slike.
Ovaj amp kao i svaki hiGain obozava kutije sa V30 zvucnicima te jurite te impulse
LeGion amp - je dual rectifier na steroidima! Odlican moderan hi gain amp malo vise "hi-fi" zvuka od LeXacta. Ne treba mu nikakva overdrive pedala

U kombinaciji zvuce odlicno! (u "Ostajem tu" pesmi mozete da cujete kako zvuce u paru - obe gitare su kombinacija ova dva ampa).