Re: Novi Roland Jupiter 8(0)
Roland napravi JUNO, a nema veze sa starim JUNO-m... mogao je i da ga nazove "TARZAN" ali JUNO brand name ima izgradjenu reputaciju.... dakle...marketinski potez. Kod JUPITER-a 80 ista stvar... marketing ime.
Probao sam i imao dosta Roland sprava... od novijih bi izdvojio Fantom G i V-Synth GT. Fantom G je cujno bolji od Fantom-a X... DA konvertori i ostalo.
Postavlja se pitanje sta Vi ocekujete od sprave i sta to oni sad treba da naprave da bi pomak bio "revolucionaran". Na primer, ja ocekujem kvalitetne semplove kojih slozicete se sad ima na pretek... Vise ne znas da li je svirano zivo ili je sample. Kod V-Synth GT sam se iznenadio kakvih duvackih semplova ima + AP synthesis. Dalje ne znam sta da napisem... mislim da je sve ovo sa novim JUPITER-ima... JUNO-m i sve uzaludno. Sve je receno kad su synth-evi u pitanju. Analogija je dostigla vrhunac '80-ih... Digitalija ga sto se tice synth-eva trenutno dostize... i to je to... Bojim se da nas nista revolucionarno vise nece iznenaditi. Sitnice su u pitanju... To je to.