A trebali bi "svirati" ?to? Lady Gagu? Klju?na rije? je svirati, pa se valjda zato love za glazbu koje se jo? i mo?e odsvirati. Meni se ne gadi vokal snimljen sa 16 bita, nego vokal koji nema ?ivota, koji je napravljen od 300 poku?aja editiranja, iskompresiran do bola, obra?en sa autotunerima jer uslijed silne tehnologije vi?e ni ne treba pjevati ni svirati. Kaj ?e nam instrumenti uop?e? Pa sve ve? ima u VST-ima? ?to ?e ti mikrofon u studiju osim za vokal? Ima? banke sa klavirima, bubnjevima, gitarama, ne dao Bog opaliti palicom po bubnju vi?e. To je glazba? Ne hvala!!! Eto mo?da sam staromodan, ali i nogom u guzicu je korak naprijed, a to ne zna?i uvijek dobro

Da se razumijemo, nemam ni?ta protiv toga da bilo tko radi i slu?a bilo kakvu glazbu, ali pustite ljudima koji jo? uvijek vole prirodan zvuk pravog instrumenta da u?ivaju u tome. Nije problem nova tehnologija sama po sebi, nego lijenost koju je proizvela - zato vi?e nitko ne svira. Ali izgleda da ni ne treba, ionako se ne cijeni. Tako ?emo valjda uskoro i komponirati, ono u?ita? W.A. Mozart VST, stisne? 2 tipke na midi kontroleru i evo novog Requiema.
P.S. kad smo kod Njema?ke, Nizozemske i Austrije (makar je ovo bez veze ovako generalno izjaviti), njihov vrhonaravni glazbeni talent je svakako o?it, bendovi iz Austrije ?are i pale svjetskom scenom ve? 50 godina, a Nizozemci im pu?u za vratom. Mi smo bar Ivu Robi?a imali kao neki brend.
Uf, sad sam se ispuhao