View Single Post
Old 08-05-2011, 01:29 PM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Remix za kod nas...

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Ajd' otkrij nam tajnu !
Kick, koji je to samples i koje FX si koristio na istom ?
pa nema nekih tajni....sve je u izboru samplova!
Kik je cak mp3 (!) isecen sa nekog lupa koji sam skinuo sa neke novije elektro pesme. Imam uvek selekciju kikova i prodjem kroz njih na klavijaturi i vidim koji prvo pasuje bez ikakve (EQ) korekcije...na njega sam posle dodao Tubetech CL 1B i malo API eq...malo...ALI kompresor ga je namestio u miksu i dao mu taj envelope.

Sve u svemu bilo je 16 (sto mono, sto stereo traka - stari PT LE - max 32 tracks!!) i 6 MIDI traka. MIDI kik je gurao side chain na AUX kanalu gde su bili poslati padovi, bass, sintiji i efekti.
Clap (iz neke Hip Hop biblioteke) isao iz MIDI..
Sintovi - Papen Albino. Ostalo su originalni kanali koje sam preterano izeditova, svaku notu ...(totalno promenio ritmiku)

Puno plugova na pojedinim kanalima.
Vokal je bio mnogo mutan pa je isao kroz SSL G channel, u Filter bank (automated na par mesta samo), pa u Tube Tech CL1B, pa u Sound Toys Pan Man (automated - na dva mesta)
Isti vokal preko senda poslao u drugi AUX kanal , skunuo bass, mid bass, napanjio MID i sabio sa CLA 76 (rock vox) i terao paralelno (puno automatizacije)..

TubeTech je isao i na hats i na par drugih stvari jer je najbolje legao na ostatak matrice koja je pumpala preko sidechain-a.
Bass je prebacen u audio kroz side chain, ali sa drugim settingom...(ne radi sve isto na istom settingu)..
Neke sekcije su u nekim delovima automatizovane i preko volum fadera, jer je side chain bio blag...(za side chain koristio Digidesign Digirack comp/lim)

Na kraju provukao mix kroz Izotope Ozone 4 (jedan od preseta, samo bez reverba,,,)
I SVE VREME uporedjivanje sa miksevima koji su vec izdati (Guetta, BEP itd..) na sluskama, na laptopu, na kutijama.
Sve odradjeno kuci, bez velikih monitora (samo Hafler TRM6)
DaBear is offline   Reply With Quote