Re: SoundFont2 koji pleyer?? ha/ ?
Preslusao sam SF2 koje si mi poslao, da budem iskren ne znam nijedan jedini razlog da ovo koristis. Malo je reci da su losi, zapravo su skroz neupotrebljivi.
Ovakve ROM-ove imas u Edirol Hyper Canvs, nemas potrebe koristiti davno zaboravljeni SF2.
To je sto se tice morala, morao sam da ti kazem svoje misljenje.
Sto se tice konverzije, uspeo sam da iskonvertujem u nekoliko formata, ukljucujuci i Kotakt, ali svaki od njih ima odredjene nedostatke.
Konkretno, Kontakt sam importuje SF2, ali ne cita tacan Release Time, kao i postavku LoPass u ADHSR i Velocity, pa zato ovi SF2 ne sviraju kako je predvidjeno, to je razlika koju cujes.
Konvertovao sam ih takodje u Giga format, gde Release Time radi odlicno, ali je Sustain na maksimumu, pa ce klaviri biti nerealni, lupovi ce vrteti sve vreme.
Takodje i za SampleTank, ali je tu bilo problema sa LP filterom koji je sekao i suvise.
U sustini, mozes ih koristiti u Kontakt i G-Player ali ces imati uvek zadatak da odradis par sitnica pre nego pocnes da ih koristis.
Generalno, ucitas program nakon cega pola minuta podesavas sustain, release, ili LP filetr i to je to.
Ipak moram da se vratim na pocetak, ne vidim primenu ovakvih SF2, zvuce losije i od klavijatura od pre dvadeset godina, u danasnje vreme pored ogromnih banaka koje i dalje zvuce umrtvljeno i nedovoljno muzikalno, ti se patis sa SF2 od par kilobajta (nevazna je velicina) a dostupno ti je mnogo toga upotrebljivijeg i boljeg.
Ako zelis mogu ti poslati ovo sto sam konvertovao da se malo poigras sa tim...
|