Quote:
Originally Posted by DaBear
- nema veze koja remiks takmicenja - sve je to isto (citaj - nebitno. SAMO marketing za uzani krug ljudi..)
|
pa zavisi o kom se radi ali odlican marketing za net ..
evo jedan primer
http://soundcloud.com/groups/time-ft-delilah
vidi koliko ima ucesnika i koliko slusanja i mislim da nikako ne treba podcenjivati
kad sam vec kod njih cuo sam da je jedan od njih dvojice radio Rajaninog Rud Boja
A sto se kopiranja tice to su manje vise provalili svi i nije da ne mogu da naprave ali ovo je jednostavnije plus ako ispadne dobro sigurno ce se pojaviti na nekom od lejblova ..Na netu (rec je o muzici za koju se ja interesujem) oni trenutno diktiraju tempo i pravac kojim ce da se sve razvija ..sami DJevi(pricam o 'facama') koliko su pomogli kad je sve pocelo sada koce ,blokiraju izdanja ,drze neciji dub po godinu dve dok ga ne izrabe totalno i onda se kao pojavi na nekom od lejblova ili nikad(sto je verovatno gomilu perspektivnih ljudi ubilo u pojam) ..
Sve u svemu svi u ovom 'haosu' pokusavaju cvrsto da zadrze svoje pozicije (bio andergraund ili komercijala) i ako se ne uklapas u njihov profil sanse za zaradom su ti male kao i sanse da budes koliko tolko primecen (ako ti novac nije na prvom mestu)