View Single Post
Old 29-04-2011, 04:01 AM   #22
cAAc
Banned

Default Re: Everything popular is wrong: Making it in electronic music, despite democratizati

Pa ako se bavis komercijalnom muzikom ,merilo uspeha ti je bankovni konto i cini mi se da se mesaju babe i zabe.To sto je DaBear naveo kao najveci problem vazi samo za ljude koji bi zeleli da se prodaju(pod ovim ne mislim na peachke prodane nego na ljude koji zele da zarade dobro od svoje muzike) ali im je sve teze da budu primeceni zbog gomile koja je preplavila net ..a i sama komercijalna muzika nije vise toliko popularnija u odnosu na andergraund muziku kao sto je to bio slucaj nekad(u skoro svakom zanru ili podu sad postoje zapazeni komercijalni uspesi)
Mene licno smaraju druge stvari ..to kloniranje npr tako da u muzici koju ja volim sad je slucaj sledeci :kad slusas muziku izdatu za jednog izdavaca kao da slusas jednog izvodjaca ..iste farbe ,ista produkcija isti aranzmani ..samo su te neke glavne teme drugacije ..klinci koji rade tu muziku uglavnom gledaju da se uvale kod nekog od tih izdavaca pa kopiraju to ..(ranije kad cujes neku pesmu prvi put mogao si da kazes to je taj i taj lik ..sad kazes to je taj i taj lejbl)
Primetio sam da se u komercijalnoj muzici sve vise koriste neki elementi andergraund zvuka i obrnuto tako da danas ,bar se meni cini nema ni komercijale kao nekad ni andergraunda i mislim da su se definicije promenile(i ne volim da koristim te termine)

Last edited by cAAc; 29-04-2011 at 06:00 AM.
cAAc is offline   Reply With Quote