globalizacija u jeku
\\
tehnologija se razvija, povecanje standarda - kolicina ljudi koja slusa muziku se povecava
tehnologija se razvija, povecanje standarda - kolicina ljudi koja pravi muziku se povecava
\\
kolicina sveze muzike se u globalu povecava
\\
muzika sve brze evoulira i deli se na pregrsht podzanrova
svako ima beskrajnu slobodu da zadovolji svoj jedinstven ukus
\\
muzika je dostupnija i jeftinija
\\
tehnologija se razvija, olaksana komunikacija, internet - monopol glavnih medijskih centara, distributera, finansijera trenda opada
\\
to je situacija danas i cisto sumnjam da ce se skoro nesto promeniti, kultura kupovine muzike, polako ali sigurno nestaje, kapiram da ce se iznalaziti novi nacini komercijalizacije projekata, sto mislim da jako zavisi od interneta, razvoja web marketinga kao i marketinga uopste. takodje, polako razvijace se navika poklanjanja tako da i to ubuduce moze biti neki minijaturni izvor prihoda za producente/autore/bendove.
\
sto se mix, mastering studija itd tice, mislim da ce se i tu kao posledica gore navedenog stanje popraviti, ali dosta sporije.
trenutno kako rece Dabear, samo mejnstrim dobro radi koji je i sam iz dana u dan sve slabiji.
\
jbg ipak se kvalitet produkcije u globalu poboljsao
da bi nesto bilo slusljivo, ne treba ti vise brdo para.
//
Quote:
problem je sto je danas doslo do PREZASICENJA u muzici koja se pravi na kompjuterima!!
|
slazem se!
ali generalno, ljudi bi platili za nesto sto jedino ima smisla prezentovati kao lajv, bilo to elektronsko ili ne, bio daft punk ili portishead ili grand
interesantna cinjenica
eto
ne znam ljudi, stvari se menjaju normalno je to, jbg, pamet u glavu