Quote:
Originally Posted by AudioStorm
The Prodigy je underground a znamo svi koliko su albuma (singlova,remixa,matraka...) prodali.Voodo People je planetarni hit a underground je.
|
Prodigy nije nikakav underground.
Prodigy je čista komercijala.
Prodigy je bio underground kad je počeo i onda su prodavali 200 CD-a familiji i susjedima.
Quote:
Da,tacno,ali svi prave smece od muzike.
|
Bolje radit "smeće od muzike" i vozit Maseratti, nego remek djela i vozit Fiat Punto.
Quote:
Takodje,evo tu skorasnji primjer kad sam u topiku najnovija izdanja el muzike okacio Nick Warrena i novi release "Buenos Aires" niko ni rijeci,znaci sramota koliko je to proslo neopazeno uopste u cijeloj prici a ti dobro znas ko je Nick Warren!!Jedan od pioneera modernog elektronskog zvuka dasnjice!I dobro znas koliko vrijedi (u dolarima,eurima,zlatu  ) jedan live Nick act na Creamfields-u,Exitu i slicnim velikim festivalima...
Jos nesto,ta nova traka od Nicka je bomba,znaci nadprosjecno dobar elektronski zvuk i neuporedivo bolji od Guette i slicnih gluposti tipa Svijet je moj i tralalala...
I to ne mogu da razumijem i nikako nije logicno,da takvi majstori (iako su im honorari veliki) ne prodaju ni izbliza ploca kao sto prodaju tkzv komercijalni DJ-evi i producenti,Guetta,Prydz,Tiga,Benassi i ostala kompanija?Valjda su ovi shvatili sta prolazi na planeti zemlji pa sve svoje snage preorijentisali na to,pokupili support u marketing timovima,managerima,saradnja sa drugim uspjesnim likovima iz show biznisa i samo peglaj...
|
Razlog za?to Nick Warren(nikad čuo za njega) ne prodaje isto ploča kao Prydz i Guetta je zato ?to nije dovoljno dobar.
Da on ne?to valja i da je bolji od Guette i on bi imao marketin?ke timove, managere, suradnje sa srugim uspje?nim likovima iz show businessa.
Ali nema. Očigledno nikoga ne zanima njegov rad.
Tvoj je problem ?to ti to ne razumije?. Ja razumijem.
To ?to radi jednostavno nije ni blizu Guetti ili Prydzu jer je dosadno kao i ta pjesma za koju si stavio link. Dosadno do bola. Taj Buenos Aires pola foruma napravi bez problema.
Jedno je pu?tati tuđe pjesme u klubu i praviti se cool kao da si ba? ti tu pjesmu napravio, a drugo je napraviti ne?to svoje.
Ne? ti umjetnosti pu?tati tuđe pjesme
Back to topic.
Da Bear, ti se razumije? u underground release, ja sam tu tanak, ali nisu to nikad bile neke naklade da bi mogle drastično pasti.
Čini mi se da je veći problem da izostaje podr?ka majora koju smo nekad imali kad bi izdali maxi. Izgleda da je underground prepu?ten sam sebi.
I ono najbitnije je tr?i?no poslovanje.
Ponuda uvelike prema?uje potra?nju.
Danas ima milijardu projekata na tr?i?tu jer every Bob and Harry and their sister rade "elektronsku glazbu" a sve to slu?a 100 000 mogućih konzumenata.
Ali nakon ?to sam čuo taj Buenos Aires to me niti ne čudi.
Ako je to prime example nadprosječne elektronike, onda.....