Hvala ljudi
evo kad vec slusam pesmicu, da podelim sa vama, mozda niste culi skoro, da se podsetite
http://www.youtube.com/watch?v=kEogJacjLTE
Koliko sutra cu krenuti da radim na tome da napravim 6 apsorbera kao sto sam nacrtao sa vunom 75kg/m3 ili 120kg/m3, za zidove sa strane. Potrudicu se da bude gusca, ali dzep odlucuje u ovom momentu. U svakom slucaju nista ispod toga...
Isto tako od sutra mogu da krenem da pravim difuzor, planirao sam da koristim BUKOVO drvo za njega (jer jedino sto sam procitao o njima jeste da bi trebalo koristiti TVRDJE drvo, a bukva je odlicna za taj kriterijum i "cista" je, nema nepravilnosti, cvorova i sl).
Necu kaciti odmah difuzor (pre bass trapova i sve ostale apsorbcije), eto imam vremena sad da ga pravim pa cu ga praviti (nemojte misliti da se glupiram sto pravim takav difuzor. Procitao sam da ste i eomsy-u pisali da nema potrebe za tim, da manji 1D rade posao, ali razlozi iz kog pravim ovakav jesu: 1. MOGU da ga napravim, 2. NE SKODI, moze samo eventualno da bude bolji (koliko sam shvatio?), 3. Da ne lazem, OPASNO mi se svidja kako izgleda).
Ucvrsticu ove "stubice" na jednu 1cm debelu drvenu plocu za pocetak... Citao sam da ste pisali o tome da iza treba staviti "OZBILJAN" apsorber, o tome cemo tek pricati kad dodje vreme da postavim difuzor mada sam vec procitao sve na tu temu kod Eomsy-a...
Postoji JEDNA stvar koja me buni kod ovog difuzora.
Boggy, pisao si da NE STAVLJAS difuzore dublje od 15cm u prostorije do 4x5m zbog blizine slusaocu. Da li se to na neki nacin odnosi i na ovaj difuzor? Jel ga to cini STETNIM i NEPOTREBNIM u ovoj prostoriji? - u tom slucaju ova prica o difuzoru pada u vodu.
pozz