View Single Post
Old 26-04-2011, 08:41 PM   #9
Dule A
Member

Default Re: Sta kad ti se zgadi materjal...?

meni je POSTAVKA saradnje u studiju uvek bila najvaznija

1. pitam coveka koji mi udje u studio - ZBOG CEGA se ti bavis muzikom
- zasto si dosao KOD MENE
- kakvi su ti muzicki afiniteti, na kojoj si muzici rastao, kakvu bi muziku zeleo da kreiras

2. SLUSAM sve sto mi prica i kako mi prica

- slusam recnik koji koristi kad prica o muzici
- slusam ritam kojim govori i sta podvlaci kao BITNO

3. GLEDAM I PROCENJUJEM

- ponasanje, mimiku, geste, sleng, stanje duha

pokusavam da shvatim da li je covek i koliko : iskren, posvecen, pozitivan, svestan, produhovljen, kvalitetan u muzickom i etickom smislu...

ofkors svako od nas ima iste ove osobine u nekom omeru ali kad sa nekim treba da pocnem saradnju pokusavam u najkracem roku da OSETIM I OPAZIM postoji li problem u smislu da je nesto ekstremno lose...

npr, osetim li da je covek EKSTREMNO neiskren ili negativan ili neproduhovljen ili nesvestan-nerealan ja uglavnom odbijem saradnju, osim u slucaju da je posao ekstremno isplativ (veoma poznat klijent ili kvalitetan u muzickom smislu).

jedini eliminatorni faktor koji mislim da bi bilo dobro da SVI uvedemo zbog posla je da posao nikako ne radimo ako je potrazilac EKSTREMNO NETALENTOVAN za muziku.... (ipak mnogi od nas nemaju taj eticki osecaj da zagadjenje etra nije manje zlo od bacanja djubreta kroz prozor...ok,ajd situacija je cupava pa bih kritikovao samo ekstremne primere... a vidis cak i tu se otvara pitanje ko je poslednji u nizu u tom grehu... ipak emiteri... dakle ok oni su krivi)

vracajuci se na stavke 1,2
i ja kazem coveku koji je usao kod mene svoju stranu price, kako ja pristupam muzici i koji su mi afiniteti u bavljenju istom.

nakon 10 godina shvatio sam da samo neka luda sudbina ili licna organizacija moze da stvori priliku za neki bas dobar spoj. ta situacija da neko ciji sam ja guru, a ko je moj dream klijent udje na moja vrata sam.... khm..... mislim da greb-greb deli istu sansu za audi vozilo.....

tako da - moj odgovor na topic "sta kad ti se zgadi" je , ustvari, postavi kako valja odnos od samog pocetka - da ti se nebi zgadilo.

naravno, i do iskustva ovog tipa najlakse se dodje putem ucenja na greskama... drz'te se kolege
Dule A is offline   Reply With Quote