View Single Post
Old 22-04-2011, 11:34 AM   #4
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Novi prostor, akustika?

Ovdje ti se pod mineralnu vunu podrazumjeva kao kamena vuna.

Quote:
Originally Posted by djzmaj View Post
Premerio sam malo sobu, i zakljucio da nema poente pomerati sto tako da mi velika vrata budu iza mene jer je tamo malo uzi zid i nikako se ne bi moglo uci u kupatilo tako da mislim da ce ovako ostati.
Ok.

Quote:
Pretpostavljam da su bass trapovi ono sto bi prvo trebalo razraditi (na crtezu), pa onda da predjemo na ove panelne apsorbere i difuzore?
Jer kad pravim, pravicu sve od jednom.
Preporučam dio po dio, odnosno kada stvoriš grubu sliku što si naumio, onda kreneš sa izradom recimo Superchunksa, dotle si detaljno izdizajniraš panele, pa difuzor itd. itd, no prije savjetovanje sa Rumskim sa skiciranim slikama ... Od svega navedenog, mislim da ti je difuzor najteže za napraviti, pa vidi jel bi to možda prvo ... No najprije napravi grubi plan, tj. nacrtaj ga ...

Quote:
Bass trapovi. Citao sam ovde temu "bass trap" i neke teme koje je zapocinjao "NLP" u kojima ima bass trapova. Vidim da je definisano da treba da budu "STO VECI", air gapovi su pozeljni i sto gusci materijal (Kamena vuna). Od poda do plafona i po mogucstvu u svim coskovima. OK.
...jedno pitanjce, sto se zovu "Super Chunks"?
A i može te biti sram, jer je to objašnjeno preko nekoliko puta ... No, meni nije teško da to ponovim. POd pojmoj superchunk ti se podrazumjeva sjećenje kamene vune u trokute, te postavljanje tih trokuta jedan na drugi od poda do stropa. Makar ima i tu par tipova izrade, ti se drži ovog najosnovnijeg kojeg sam ti rekao i to ti bu to .

Ponavljam da za SC-e (superchunkove) ne treba gusta kamena vuna, već ti je dovoljna 50-75 kg/m3, dok za panele i cloud-ove ideš sa gušćom kamenom vunom.

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote