Quote:
Originally Posted by cAAc
sad je malo jasnije ..jbga neki ozbiljniji razgovor ,proba ,dogovor..upoznas malo klijente kako bi izbegao slicne situacije ..nisam hteo nikog odredjenog da napadam ..ne bavim se tim poslom ali sam hteo da kazem da takve situacije mogu da se izbegnu (u vecini slucajeva) i da bi to koristilo i producentu(u proslom postu sam pisao 'ti') i klijentu ..
|
To jeste idealno. Medjutim u postojecim uslovima nemas bas vremena. Desi se tako kada radis bas sa prijateljima, ali to je vrlo retko. To se desi nekome mozda par puta u toku cele karijere i tada se obicno dese fenomenalne stvari, ali uglavnom radis sa ljudima sa kojima si u cisto poslovnom odnosu.
E sad, kako se postaviti? Da li za vreme rada biti "najbolji prijatelj", da li biti "
rad u dinamicnom okruzenju,hladan i poslovan""...?
To je u stvari kljuc , da li ce ljudi prema tebi izgraditi odredjen odnos i da li ces uzivati poverenje. Mislim da je ogroman deo ovog posla vezan za socioloske i psiholoske aspekte, vezane za specificnu grupu - muzicare. Mozda je cak to i vise od pola posla! Vremenom, postanes dovoljno vest i kreativan u tehnickom smislu ali ni onda ne znaci da dobro radis posao ako nemas šlif-a za komunikaciju. Ne mislim generalno, vec bas sa ljudima kakvi su muzicari, kompleksnije, slozene , emotivne licnosti, neko dublje , neko plice....
Svi smo mi malo "emo"...
E sad, licno poludim kad to sve neko pokusa da "iskoristi" u onom losem znacenju, pa zato i pitam, za vasa iskustva...