View Single Post
Old 21-04-2011, 04:28 AM   #39
djzmaj
Member

Default Re: Novi prostor, akustika?

...opet sam seo (prilegao) i razmisljao pre nego sto premestim bilo sta... Kako bi bilo najbolje postaviti slusanje, a da neka pravila sto potpunije budu ispunjena...
Prve refleksije, u ovom slucaju kako mi sada stoji oprema su zid desno i vrata levo (ok, plafon, on je uvek isti). U tom slucaju simetrija? Nema je...
Da li na tretiranje tih prvih refleksija utice to sto se odbijaju od razlicitih povrsina? Da li bi zbog toga imao razlike u zvuku leve i desne strane... stereo slika?

Jedina varijanta kako bih mogao da postavim a da mi sa leve i desne strane bude ista povrsina je kao na ovoj slici:
Name:  Screen shot 2011-04-21 at 5.12.30 AM.jpg
Views: 221
Size:  34.9 KB
Ali tako imam velika vrata ispred sebe.
Jel to lose u akustici?

Druga varijanta je ovo:
Name:  Screen shot 2011-04-21 at 5.22.14 AM.jpg
Views: 201
Size:  31.8 KB
ali tu pak imam vrata sa svoje leve strane i zadnji "zid" su mi opet vrata...

Nemojte pogresno da me shvatite. Ne mrzi me da premestam opremu pa da slusam dan dva pa premestam opet, ne, nego jednostavno na osnovu iskustva bih voleo da znam sta mislite, kako biste VI postavili slusanje u ovakvoj prostoriji i na osnovu znanja, kako ne biste dozvolili da oprema stoji u prostoriji (vrata ovde, zid onde, prozor ovde)?

Jednostavno vidite koliko mi pitanja padne na pamet kad god krenem da razmisljam o tome kako bi mogao da probam da postavim slusanje, oko toga mi treba pomoc.
Hvala i pozdrav
djzmaj is offline   Reply With Quote