Re: Sta kad ti se zgadi materjal...?
Ne bih voleo da ispadne da sam zagovornik nekakvog aranzmanskog minimalizma, samo sam konstatovao da megalomanske projekte od aranzmana imaju najcesce oni koji se ne snalaze u tome.
@Arthur: posao sam od pretpostavke da je sve usnimljeno korektno. Mada, kad razmislim, vecina aranzmana o kojima sam govorio su vst, programirani bubanj i raznorazni amp-simulatori, tako da usnimavanja ima zaista malo. Ukoliko je neko spreman da plati sve sto snimanje nosi sa sobom, verovatno je spreman i da plati aranzman i muzicare i onda dobijemo one (ovde) retke snimke na kojima je sve u redu i jedino o cemu moze da se debatuje je da li ti se ploca svidja ili ne.
Ne bih voleo ni da neko pomisli da sam kivan na srpsku produkciju, akusticki lose postavljene aranzmane mozemo cuti na VH1 - posebno u R'n'B produkciji, samo sto je to, naravno, bolje snimljeno/otpevan/odsvirano, bolje osmisljeno a takodje, najvaznije - pesme su uglavnom bolje. A imaju i jednu sjajnu naviku - svako se bavi svojim poslom - ne verujem da Rijana ima izgradjeno misljenje o kolicini reverba i koje deli sa svojim producentima koji onda popravljaju svoj miks prema tome. Enivej, kako u Srbiji 2011-e kulturno objasniti nekome da je to sto zeli zapravo glupost koja ne postoji ni u jednoj relevantnoj produkciji nigde na planeti? U bilo kom stadijumu - od aranziranja, preko snimanja, do miksa...
|