View Single Post
Old 20-04-2011, 10:09 PM   #37
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Novi prostor, akustika?

@ Boggy

@ Zmaj "koji oće već da leti"

Na tvoje ...

Quote:
Originally Posted by djzmaj View Post
[I][B]Posto cu veceras probati opet po duzini sobe da stavim slusanje ... Znam da bi prva refleksija trebala da bude ne prekidajuca (cist zid) a ovo su vrata skoro preko celog zida pa mozda to ima neke veze?
... sam zaključio da u tom slučaju smatraš svoja velika vrata prvim refleksijama, što ona tada nisu, no da ti objasnim prema tvojoj zadnjoj skici što su ti prve reflekse . Znači, ovako kako ti je sada, vrata lijevo, zid desno i strop su ti prve refleksije! Gledaj to geometrijski. Zvuk putuje u svim smjerovima, tamo gdje se prvo odbija i vraća tebi u uho ti je PRVA REFLEKSIJA. Kužiš? Jednostavno, kut dolaska vala zvuka je jednak kutu odlaska vala (ako je odbojna površina ravna), pa time kada staviš ogledalce (naravno ako ti frend već nije pijan od "hmeljne nadnice", pa leluja ) na lijevi/desni zid od pravca u kojem gledaš i vidiš svoje monitore, TO TI JE PRVA REFLEKSIJA.
Quote:
Originally Posted by djzmaj View Post
Pa ne, ali ako vec nemam neki automatizovan nacin da uradim ovakav apsorber, radicu onaj drugi model jer vec nema neke bitne razlike osim u izradi
Stupna bušilica, aku bušilica ili plain ordinery strujna bušilica ti je automatizacija najveća . Da bitne razlike nema, ne možeš tvrditi bez ozbiljnih mjerenja koja nemožeš izvesti .. kao ni ja!

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote