Quote:
Originally Posted by Eomsy
Ovdje sam te malo fulao!? Ako gldea? u ogromna vrata, ona ti nisu prva refleksija !!! Nego su ti lijevo/desno i plafon prva refleksija! Najlak?e za znat gdje su tiprve refleksije ti je fora sa ogledalom. Uzme? frenda, otvori? mu pivu (to mu je nadnica  ), da? mu ogledalo u ruku, ti sjedne? u zami?ljeni "sweet spot", a on pomiče ogledalo po zidu (lijevi i desni) u razini tvoje glave i kada u ogledalu vidi? svoje zvučnike, to su ti prve refleksije!!! To ti je za buduće slaganje tretmana  . Na pitanje kaj je bolje? Mora? da vidi?, odnosno čuje?! Staklo, tj ta vrata, bi trebalo da propu?ta bass frekve vi?e nego goli zid, ?to znači da se manje reflektiraju nazad, ali opet treba? da slu?a?. Postupi kako sam ti rekao, kada se postavi? po du?ini, pomjeraj sweetspot naprijed nazad, pa zvučnike bli?e dalje. Meni je pomak od 7 cm sweet spota utjecalo na određenojfrekvenciji u donjem spektru od 10-ak Db!! I to u tretiranom prostoru !!! Mo?e? zamisliti kako je u tvom  ...
|
Nisam siguran da sam te razumeo u vezi ovih prvih refleksija. Evo pogledaj sliku, pa cemo ovako da se razumemo. U ovom slucaju, kada mi ovako stoji slusanje, gde bi trebalo da se traze "prve" refleksije, na kojim povrsinama?
Za slucaj da ne vidite:
Levo pise "Vrata LEVO"
Gore Pise "Zid ISPRED"
Desno pise "Zid DESNO"
Dole pise "Zid IZA"
Quote:
Originally Posted by Eomsy
Stari! A ?to misli? kako se to inače radi? 10 po 10?!
|
Pa ne, ali ako vec nemam neki automatizovan nacin da uradim ovakav apsorber, radicu onaj drugi model jer vec nema neke bitne razlike osim u izradi