Re: Preporuka za Auto
Slažem se sa Surferom za Fabije i Škode generalno. Sledeći auto koji kupujem je Oktavija, jednog lepog dana kada bude bilo para. Imao sam Fabiu,stariji model, 1.2HTP, išla je ko zmaj, 160 auto-putem, jedva prelazila 7l potrošnje. Udobna i što je čudno, stabilnija od Corse (nova) koju sad imam. Corsa je tvrda, teža a ista mi je kubikaža 1.2, iako je ovo 4ocilindrični motor sa 80konja. U prvoj godini vožnje krenula je škripa volana, na godinu dana krenula je škripa i karoserije kad se penjem na ivičnjake, malko posle godinu dana krenula je škripa zadnjih automatizera ako se vozi više od jedne osobe pozadi, a prelazi preko ležećih pandura. Plastikčna "srebrna" folija na ručki brave sa unutrašnje strane se razlistala na vrhu u 2goj godini, i počela da seče ljude koji ne znaju pa pređu prstom preko toga. Inače, ovakva identična ručka sa "srebrnom" folijom se nalazi i u njihovom top modelu, Insignia, koju moj burazer vozi. Takođe, difuzori vazduha (plastične one reštetkice od ventilacije sa unutrašnje strane, koje pomeraš levo-desno gore-dole da ti ne duva u lice), 2 od 4 na prednjoj maski su posle 2 god prestale da se pomeraju (unutrašnja krilca, koja služe da se otvor zatvori), a traže mi 3k dinara po jednom difuzoru da to srede, jer mora da se lomi i stavlja ceo nov. Najobičniju sijalicu od prednjih farova ne možeš sam da zameniš, nego mora u servis, jer u potponusti nepristupačna iz haube. Sve u svemu, low quaility built, tvrd na osećaj , i prilično inertan (doduše, glup izbor motora -1.2 na 1200kg mase). I da, na autoputu 160km na sat imaš čudniji i nestabilniji osećaj vožnje nego u Fabiji ili čak italijanskom original Puntu,noviji model.
Zato - Oktavija.. jednog dana...
|