View Single Post
Old 18-04-2011, 11:40 PM   #31
djzmaj
Member

Default Re: Novi prostor, akustika?

Probao sam jos nesto... Low end, bass je po coskovima sobe OGROMAN i Glasan, sto je valjda ok dok se ne tretira? Prosto receno, ozvanjanja, reverba ima...

Uradio sam ovo: Imam kick koji koristim vec dugo i koji sam cuo na mnogo mesta, i zaista znam kako treba da zvuci. Slusao sam ovde i ne mogu da mu cujem sub, onaj punch na ovom mestu gde sedim, dakle fali mu "deo"...

Uradio sam i ovo: (to sam probao na prethodnom mestu gde mi je oprema stajala privremeno). Uzeo sam sine wave oscilator i krenuo "odozdo" ka gore. Znaci upaljen oscilator na kanalu, Volume na kanalu je fiksiran, takodje i na izlazu, samo menjam frekvencije i pricam kako koji deo cujem. Pocinjem da cujem vec na 29hz (da, imam vufer) kako zvuk dolazi. Polako se pojacava do nekih 150hz (dakle cujem, ali nekako tiho) i onda na 160hz se naglo pojaca (mozda tu i ima neki peak neki) i dalje ka "gore" je sve, koliko od prilike cujem, jednako glasno i jasno.

Dakle, ovo dole sto cujem mi se ne svidja, mozda bi trebao da probam da opet okenem monitore po "duzini" pa tako da testiram malo detaljnije kao sto sam ovde uradio, mozda bi se tako nesto promenilo?
Rekao sam vam sta sam uspeo da cujem, mozda to moze da vam pomogne pri razmisljanju.
Hvala
djzmaj is offline   Reply With Quote