View Single Post
Old 13-04-2011, 11:11 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Obrada pjesme pitanje ?

Quote:
Originally Posted by MusicMen View Post
Evo ovako ,imam namjeru obraditi jednu stariju pjesmu s ovih prostora ,kontaktirao sam jednog od članova grupe koja se davno raspala i on mi je odobrio obradu tj prepjev e mailom to bi trebao biti kao pisano dopu?tenje ili ??.molim da mi netko odgovori dali je to dovoljno ili trebam dozvolu njihovog izdavača....Isto tako ne ku?im gdje moram potpisati Autora glazbe i teksta po?to ne mislim izdavati album nego pjesma izlazi kao singl ??? Molim da mi netko odgovori
Pa "jedan od članova grupe", makar bio i sam autor pesme ne mo?e ni da ti odobri ni da ti zabrani da ti obradi? pesmu. To mo?e da uradi samo publisher. Dakle - kontaktiraj publishera pa tra?i dozvolu.

Autor dodu?e mo?e da te tu?i ako si izmenio njegovu pesmu na način koji on smatra uvredljivim ili ako si je stavio u neki kontekst koji on smatra neshodnim, pa onda sud odlučuje o svemu.

?to se potpisivanja tiče - potpi?e? autora na svim onim mestima na kojima potpisuje? i sebe (YouTube, kompilacije, ?tatijaznam). I bude? miran. Ukoliko si po?tovao stavke navedene u prethodna dva pasusa, naravno.

Pozdrav,

Vasa