Quote:
Originally Posted by grada27
Sto se tice cvrste veze police za zvucnik i zida,nisam morao tako da uradim,polica stoji cvrsto na 4 noge,nego sam mislio kao ajde da pojacam celu konstrukciju posto su monitori prilicno teski,nije neki problem to srediti.
|
greska. ako zelis da ucvrstis policu da se ne klati.. stavi kosnike (dijagonalne veze) na noge od police.
Quote:
Zanima me,sta se desava kada se vibracije prenesu na zid,sta se konkretno desava sa zvukom, koja anomalija je tada dominantna?
|
kada se vibracije prenesu na zid, onda zid "svira"... s obzirom da mu je povrsina velika, dovoljni su mikronski pomeraji da on "propeva".
Quote:
Ove letvice oko zvucnika su samo letimicno postavljene cisto da se vidi otprilike kakvu sam nemeru imao sto se tice nekog kaveza i odvajanja zvucnika fizicki od kamene vune.Savete koje sam dobio mnogo mi znace pokusacu da ih primenim sto bolje budem mogao,zao mi je sto nemam vremena da to sve lepo iscrtam,nema veze Boggy je to savrseno objasnio kako bi to trebalo da bude i veliko mu hvala na tome!
|
Problem je sto "boggy" ne ume da objasni ako ne vidi sta si uradio.
A i ti ces na kraju skapirati da si vise vremena potrosio upravo zbog toga sto nisi crtao.
Quote:
Imao bih jedno pitanje,a to je kada budem postavljao letvice bina. difuz. kolika je debljina tih letvica,da bih ostavljao mesta za iste.Ja sam prema nekim slikama vidjao da je oko 6mm ok.Odprilike ta je debljina pervajz lajsne,da li je ona dobra za tu namenu?
|
dobra je svaka drvena lajsna za tu namenu.... od 1cm do 5cm (bilo koja dimenzija, dubina ili sirina)
to je jako blag difuzor i ne mora se preterivati, bolje je nego samo apsorptivna ili samo reflektivna povrsina.
pozdrav
bogi